Rådjursjakt med tax Seffrin idag!

Det här har Seffrin längtat efter! Och vi också!  Det har inte gått att släppa honom på ett tag nu. Det har varit skare på snön och det kan skada tassar och underrede..  Men idag var det i alla fall helt ok, snön var borta. 
 
Vi gick sakta mot vind och han sökte ivrigt efter vittring. Det dröjde bara någon kvart så hade han fart på ett rådjur. Blev bara några väckskall först sen var det drev med upp mot 60 skall per minut. Hans kroppsstrumpa funkar bra. Han får inga skavsår och verkar helt obesvärad av den. Den skyddar bröstkorgen från slitage. Det blev jakt för fullt uppe i skogen under en och en halv timme. Men djuret kom inte inom skotthåll. Så det var bara att koppla en lite trött tax och åka hem till värme, vatten och omsorg. Trevlig hund är det!
 
Fnissar lite när jag i spegeln ser mina skogskläder för dagen. Jag försöker alltid att leta opp kläder som är lagom varma. Idag hittade jag bl.a. K&Us - tröjan, den grågröna varianten. ;- )) Den var nog aldrig tänkt som jaktkläder. Men den är otroligt skön, 100 % ren linne, mjuk, ribbstickad. Jag köpte flera i samma modell men olika färg för väldigt länge sedan i butiken på Hornsgatan precis ovanför Slussen. Ibland är det bra att inte rensa totalt vid döstädning! ;-))
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback