Kolbullar blev det igår!

Det blev kolbullar i grillhuset på Liane tillsammans med ett par goda vänner.  Det var ett ungt par som häckar på Spriklerud en vecka! Det var lite överraskande med deras besök i Sillerud, men trevligt!  Kolbullar är ju förstås brynta bacontärningar och så pannkakassmet på, en smet med kornmjöl  och vatten.  Vi hade tur med vädret och fick strålande solsken på trevlig pratstund. 

Kommentarer
Postat av: Helena

Säkert gott! (Även om jag inte vet vad det är ;)) På vilket sätt är kol inblandat? Lagar man dem på kol eller? (Har aldrig provat, bara hört ordet vid något tillfälle)

Svar: Märkligt namn på den här maträtten. Det var förr en skogsarbetarmat som man lagade i stekpanna på kolglöd, därför kol. Man steker först bitar av bacon / fläsk och häller sen på en pannkakssmet av kornmjöl så det hela blir en pannaka. Det är rätt kraftig mat och gott.
Inga Magnusson

Postat av: FREEDOMtravel

Ok, intressant! Hade aldrig gissat på pannkakssmet när jag hörde ordet ;)

Svar: Nej, det med kol är ju långsökt och bullar också, det är ju en pannkaka. Från början mat förr för skogsarbetare som bodde ute enkelt i skogsmark hela veckorna. De kunde ta med sig salt, rökt fläsk och kornmjöl. Vatten fanns på plats. Det blev ofta kolbullar vid elden varje kväll sägs det. Ibland har Roland stekt kolbullar åt föreningar på mässor och så och de är otroligt populära, långa köer blir det.
Inga Magnusson

2021-12-20 @ 07:55:03
URL: http://https://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback