Julstädning ger eftertanke!

Vi har julstädat huset, dvs skurat och dammat så där 124 kvadratmeter i våningsplan och 80 dito källaren. Det ger ju eftertanke; är det vettigt att bo så stort på gamla dar??? Såna här projekt som stor-städning blir mödosammare för varje år som går. Vi blir inte yngre, det känns. Nu är vi inte överdrivet petiga och roboten gör ju en del jobb, men det blir rätt mycket kvar ändå med tre hundar i familjen. Vi har vänner, Ronny och Siv, som just lämnat sitt stora vackra hus till försäljning för att bo mindre på ålderns höst. Vi vill ju bo på landet så ett alternativ är förstås att flytta till ett mindre hus (sommarhuset?). Ett annat alternativ är förstås att börja leja hjälp med jobbiga (och tråkiga!) saker. Fast det är ju lite skämmigt så länge vi inte är sjuka och sängliggande. Ja, funderingarna kommer i alla fall, ska bli intressant att snart få träffa Ronny och Siv och höra lite om hur de tänker. 
 
Idag blir det i alla fall ett roligare projekt som jag ser fram emot; griljera vildsvinsskinka! Det blir första gången, så spännande att se hur den blir och få smaka.

Kommentarer
Postat av: znogge

Om ni trivs bra så hade jag valt att bo kvar och ta hjälp med vissa saker. Jag tycker inte att det är det minsta skämmigt att anlita städhjälp i dag. Det gör den lilla familjen och är mycket nöjda med upplägget. Vi var ju på väg att flytta till lägenhet men hoppade av. Det ångrar vi inte för trafiken utanför är inte nådig.

Svar: Tack för att du delade funderingar, intressant att fler än vi diskuterar boendet! Vi diskuterar verkligen ämnet och funderar. Men som det ser ut nu med minst tre hundar så tror jag att vi väljer att anlita städhjälp och annan hjälp också när det behövs istället för att byta till mindre bostad. Vi trivs så bra med vårt boende och har gott om plats för egna aktiviteter, stör inte varandra. Två av våra barn anlitar städhjälp i sina familjer, de jobbar och sliter och har små barn, helt rätt! Det är mer en fördom i vår generation att man ska släpa och slita tills man inte orkar mer.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback