Rådjur nr 2! Torkade torrt!

Fick ju varningar på facebook att det kan bli problem med vakuum- svetsarna om köttet är för blött. Jag sköljer och torkar alltid kött noga och nu fick det bli extra mycket tork. Använde mjölsäckar som jag fått efter min mamma. Det var täta, tunna  vita säckar som man hanterade malt mjöl i förr. De suger åt sig bra och sen kan man bara tvätta dem i 95 grader, de blir rena. Några är märkta med ET. De kommer från min farbror Erik som hette Erik Theodor. Han bodde hela livet på gården Värnlanda Östregård i Nöbbele utanför Ingelstad i Småland, tillsammans med sin syster som hette Ester Maria. Så för att skilja på deras tillhörigheter så märktes Eriks med ET och Esters med EM. Det var ordning o reda förr! ;- )) De var födda runt år 1900 på samma gård. Roligt att jag numera har kontakt på Facebook med dem som bor i min fars föräldrahem nu ;- ))
 
Råbock nr 2 blev alltså styckad och vakuumpackad idag! Det funkar fint med nya styckningsrummet som har viltkyl,   stycknings-skiva, vatten och golvbrunn. Sen efter hängning direkt till vakuum och frys. Blev lagom att frysa ett rådjur per dag:
 
Här syns hur lätt det är att vätska lägger sig i kanten och blockerar svetsen. Då måste man göra en andra svetskant. Vi får lära oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback