"Köksbaren" Umeå, hög mat- och vinprofil!
En dag åt vi mat på "Köksbaren" när vi var i Umeå. Det är ett matställe som satsat på mat av fina råvaror, ofta lokalt producerade, ett exempel är abborren på bilden ovan. Dessutom har man goda viner som presenteras med god kunskap. Chefs-sommelier är Kristian, barnbarn Lovis pappa, som har en gedigen högskoleutbildning i ämnet.
Fjällfisk röding valde en annan
Och jag tog oxfilén från grillen.
Läcker creme brulé var given dessert!
Förrätts-potatis serverades så här ;- )
"Köksbaren" har flera utmärkelser från Munskänkarna
Vinhållare av armeringsjärn! Festlig detalj som också var vägg mellan vin-provnings-rummet och restaurangen.
Ordning o reda i vinrummet!
Alkoholfritt var det också klass på. Juhlin är en berömd Champagne-kännare, märkligt nog en svensk i detta annars franska eldorado. Richard Juhlin – världsbäst på champagne (folkofolk.se)
Nedan lite guldkorn ur menyerna
Tilltugg
Förrätter
Varmrätter
Från grillen
Fin väggdekoration!
Jag har berättat på blogg och facebook om upplevelser i samband med vårt besök hos dotterfamilj i Umeå förra veckan. Höjdpunkterna under besöket var förstås mötena med barn och barnbarn, men de berättar jag inte om här. Numera är jag försiktig med personbeskrivningar i bild och text i nätforum. Det kan så lätt bli fel.
Kommentarer
Postat av: Znogge
En restaurang helt i min smak av bilderna att döma!
Svar:
Inga Magnusson
Trackback