Disco på utställning idag!

 
Disco var på sin första hundutställning idag i Gräsmark, Sunne. Han fick Excellent som bedömning och CK, blev fjärde hanhund i öppen klass. Det är en bra bedömning, han är bara två år.

Kommentarer
Postat av: znogge

Grattis till ett riktigt bra resultat! Så roligt :D Miss T fick excellent på första utställningen men fick nöja sig med very good i går. Men, men, domarna tycker olika.

Sedan har jag en liten fråga och jag hoppas du inte tar illa upp för det ligger ingen värdering i den utan jag är bara nyfiken. På utställningarna här kan klädkoden vara ganska så strikt. Jag dök upp i jeans men insåg att nästan alla hade kjol och kavaj. Det avslöjade väl direkt att jag var en ovan handler. Dessutom mörk hund - ljusa kläder och tvärtom. Är det en lokal skillnad?


Svar: Detta var en utställning med stövare och drevrar, dvs jakthundar. Jag har varit på många såna och klädseln har alltid varit jeans och skjorta eller mer skogstypiskt gröna kläder, aldrig kavaj och kjol. Kanske är tradition med viss klädsel med vissa raser.
Inga Magnusson

Postat av: znogge

Så kan det säkert vara. Jag har ingen större rutin men kommer inte att ha kjol när jag ska ställa ut Miss T i mitten av september. Wheaten är ju en irländsk gårdshund och råttfångare från början och knappast en hund med rosetter och annat.

Svar: Ha ha... det låter rimligt! Huvudsaken är nog att man känner sig bekväm i kläderna. Det är ju lite spring med hund på utställning!
Inga Magnusson

2021-08-08 @ 21:28:44
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback