Bra att vi köpt viltkyl!
Det var bra att vi köpte en viltkyl efter mycket funderande! Pyrsjakten har ju lyckats bra så nu sker hängningen i +4 grader. Vi lär oss detta nu. Man ska alltså låta kroppen svalna av först så det inte blir så mycket kondens i kylen. Sedan hänga dem i viltkylen som väldigt snabbt tar ner temperaturen och ventilerar. Vi var osäkra om det var bäst att hänga dem med pälsen kvar eller flådda. Utan viltkyl hängs ju kropparna oflådda i nät för att skydda mot insekter, i viltkylen slipper man flugangrepp. Efter respons från experter så verkar det som att man ska hänga dem oflådda i 40 dygnsgrader i viltkylen, alltså 10 dagar när temperaturen är + 4 grader och sen flå dem inför styckning. Viltkylen är ett bra hjälpmedel för att ta hand om kött på bästa sätt varma dagar. Det hade varit för varmt att låta det hänga flera dagar till mörning nu, med + 15 grader dagtid. Sen finns många rekommendationer om att använda engångshandskar i hanteringen ( görs!) och ättika som desinfektion av djurkropp.
Kommentarer
Trackback