Tisdag med valp Musikk!

 
Vi inledde grillsäsongen idag tisdag med att få grillen på rätt plats till lunch.  Det funkar bra med Musikk på altanen. Han kan gå på hela altanen (inhägnad med nät),  in i köket och ut till sin lilla rastgård.  Här passade vi på att träna inkallning med att ropa hans namn och vissla en signal + bjuda på en godis. Samma gör Roland varje gång Musikk får mat. Vi tränade lite inkallning i skogen idag också.
 
Till hösten blir det inkallningsträning även med pejlen, alltså att han belönas med en godis när han kommer på pip-signal i pejlen. Då kan man kalla in honom även när han är utom hörhåll, vilket är en stor fördel. Det funkar perfakt på Disco som kommer direkt även om han är kilometer bort.
 
Vi tog ut en filt med överdragslakan och la under bordet så Musikk  kan ligga ner om han vill. Platsen valde han själv genom att spontant lägga sig där under bordet en annan dag. Även i köket har han valt liggplats under köksbordet, där vill han vara när vi båda sitter  och äter eller fikar.  Vi kanske är förhandlingsbara på olika sätt med en söt valp men mat vid bordet får han aldrig. Så det är ju lite träning att känna lukten utan att få. 
 
Sen när maten var borta gick det bra att få ligga i knä! Liten sötnos!
 
Och allra helst vill han stoppa ner nosen under armen! 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det är lika bra att börja med träningen direkt och sätta rutinerna. Våra hundar får aldrig heller mat vid bordet.

Svar: Bra regel!
Inga Magnusson

Postat av: Tina och Olle

En sån söt krabat.

2021-04-15 @ 20:32:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback