Omplantering av tomatplantor o en första blomma!

Ok, jag har ett gäng tomater inomhus som håller på att bli höga och gängliga, därmed svåra att härbärgera. De skulle behöva komma ut . Jag testade att plantera om i hinkar som jag tror ska kunna fungera hela säsongen, de är på 5 liter. Plantan till vänster är hyfsat kraftig, har knoppar och lite tjockare stjälk så den fick vara ensam i sin hink. Det är nog en Gold Queen någonting, den som nästan vissnade ner av ödem, men nu pigg och ok.. 
 
Till höger planterade jag två stycken för de var så höga och taniga, Sweet baby.  Läste att man kunde ringla stjälkarna så det gjorde jag. Det fick bli en ring med varje, trodde de skulle gå av men det gjorde de inte. Nu är de fortfarande taniga men i alla fall inte orimlig höga som förut. Roligt att testa. Och jorden är Icas planteringsjord som får hyfsat gott betyg från alla håll. Annars kan planteringsjord tydligen innehålla rester av bekämpningsmedel.
 
Fast de här får också stå inomhus än, det är bara runt 8 plus under dagarna och omkring  - 5 grader på nätterna. Inget för tomater att vara ute i, mer än en stund mitt solen mitt på dagen för avhärdning. Jag har läst på. ;- ))
 
En stor dag! Upptäckte en första blomma på min lilla tomatplant-odling! Rent teoretiskt så ska den alltså bli en tomat om 8 veckor har jag läst! Man får ha tålamod med den här hobbyn!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback