Mer lyckade odlingar just nu!

Om nu tomaterna är lite så där, så finns det sånt som gror och växer utan allt för mycket omsorg. I den gamla pallkragen så har nysådda salladen grott. I två byttor finns sallad och dill som förgrotts inne. Och så en köpt rosmarin längst fram. Jag har sått dill i en rad och så en till sallad-rad som inte har grott än. Försöker så i omgångar så jag ska kunna plocka hela sommaren.  På nätterna är det lock på för att skydda för frosten, men det är inte så mödosamt.
 
I nya pallkragen frodas gräslöken. Den är kvar sen förra året och kom snabbt igen. Vi hade den i kväll till sillen. 
 
Hängarna har frodats sedan före påsk. Påskliljorna är verkliga stjärnor, tål frost och sol  och bara slår ut vartefter, blommar jättelänge. Borde ha köpt fler. Penséerna är också tåliga. Jag tar bara in hängväxterna  när det regnar häftigt eller snöar, annars hänger de på altanen.
 
Scillorna har brett ut sig i år, ännu mer än förut. Jag har inte planterat en enda av dem. De kom med syrénbusken och lönnen som mamma tog hit från Bäck för länge sedan och sen har de spridit sig på egen hand. Måste kanske börja begränsa dem om de kväver kamtjatkanfetbladen i slänten.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Penséer är verkligen tacksamma och tåliga blommor så hänger med en stor del av säsongen.

Svar: Jag plockar visset på dem varje dag så de brukar hänga med och blomma fram i september!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback