Grillsäsongen har startat! Vildsvinskotletter igår!

Det är ingen tryckande värme på kvällarna, men solsken, uppehållsväder och rätt vindstilla. På vår altan är det skydd för nordanvind så den funkar bra just nu med en extra tröja. Igår kväll grillade vi vildsvinskotletter.
 
Jag har fått ordning på den maträtten. Jag tog opp alla kotletter vi hade ur frysen och kokade dem så där tre kvart i väl-kryddat spad.  Det är rationellt att göra alla på en gång. Sen  frös jag ner  i påsar med fyra i varje men behöll fyra stycken oppe (tre till Roland och en till mig!). Några timmar före grillningen så la Roland dem  i någon grillolja. Till slut grillade han dem på gasolgrillen på altanen. Till det passar ugnstekta rotsaker  och potatis, samt bea. Och en sallad förstås. Kotletterna blir smakrika och möra på det här sättet, inte torra och sega som risken annars är om man grillar dem utan att koka först.
 
Gasolgrillen investerade vi i förra året och den är bra, framför allt så går det att grilla på trägolvet numera. 
 
Och lille Musikk snodde runt oss ute och inne under tiden!
 
Blom-mysteriet har jag äntligen löst, det här med den scilla-liknande namnlösa blå. Återkommer till den senare idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback