Töcksforsbesök idag, både Handelspark och Köpcentra

Töcksfors har två stora köpcentra, byggda för Norgehandeln eftersom gränsen är nära. Nu har gränsen varit stängd ett tag och därför är det rätt tomt, men butikerna har ändå öppet.  Man tror att gränsen ska öppnas igen på lördag eller nästa vecka och då blir det förstås många kunder igen. Förra gången man öppnade upp efter första Corona-stoppet så kom 14.000 kunder första dagen! De lyckades antagligen smitta varandra för Corona ökade i Norge och gränsen stängdes igen. Vi åkte dit idag för att få lite trängselfri shopping innan gränsen öppnas  och kunderna strömmar till. Första stopp blev Handelsparken.
 
Det här är en huvudattraktion i Töcksfors för vår del: Pantautomat där man kan häva in en sopsäck med burkar och plastflaskor och så få pantkvitto på allt direkt. Man behöver inte stå och plocka in en burk / flaska i taget. 
 
Roland får kvittot på 74 kr! Och vi tog en tur på Ica och handlade, några kunder där men väldigt glest. 
 
Sen åkte vi till Shoppingcenter.
 
Inne där var nästan helt tomt. Lite spöklikt att gå omkring i ett fullt öppet stort köpcentra och vara nästan alldeles ensam! ;-)) 
 
 
 
Inte ens godisbutikerna hade kunder. Det finns flera här eftersom sötsaker har halva priset i Sverige jämfört med Norge som har sockerskatt. Man kan se att Coca-cola är en populär vara, den körs in på lastpallar i butiken. Cigaretter o snus är också sånt som säljer bra. 
 
Jag fick tag på några varor som jag ville ha, bl.a. en ny midjeväska som finns i den välsorterade väskbutiken. Har köpt där förut. Min gick sönder häromdagen så det passade perfekt. Nu dröjer det som sagt länge innan vi handlar i Töcksfors igen. Efter gränsöppningen kommer det att vara många kunder här och vi vill inte trängas.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback