Tama gräsänder!

Det har vid den här bryggan funnits ett par gräsänder i flera år. De brukar få en flock ungar och så blev det i år också. Nu ser det ut att vara fem  ungarna kvar, två hanar och tre honor. Vi ser inga vuxna fåglar längre.  Ungarna har blivit allt mer orädda, äter ur händerna. Det kan vara så att de har blivit matade förstås, fast inte av oss. 
 
Men eftersom ingen fanns kvar som kunde ge dem något att äta så satte vi dit en automat. Den blev populär.   Får väl stå här  ett tag, så får vi se hur länge änderna stannar Jag läser på om gräsänder på nätet men blir inte klok på om de är stann-fåglar eller flytt-fåglar. Båda varianterna beskrivs. De verkar i alla fall vara beroende av att det finns öppet vatten hela vintern om de ska stanna.
 
Agenda för dagen är förstås att invänta  länsstyrelsens beslut om licensjakt på varg, man har kallat till presskonferens kl 10.00 idag, då kommer besked.  Det är ett viktigt beslut som berör oss i vardagen. Det är alldeles för mycket varg i Värmland, behöver glesas ut för att vi ska kunna leva normala liv. 
 
Sen räknar jag med att pallen ska bli klar idag, den som vi har jobbat med de senaste dagarna. Sista slipningen och lackning återstår att göra under dagen.  Den kan bli en smart lösning på ett nästan dagligt dilemma. ;- )) Återkommer till den  när den är på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback