Mina misslyckade bananfluge-fällor!

Dom har pinat oss ett tag nu, bananflugorna, runt soporna och komposten. Igår bestämde jag mig för att bekämpa dem, så jag läste på vad som stod på nätet om bananflugor. 
 
Först o främst måste man ta bort komposten så här på sensommar / tidig höst för flugorna älskar bedagad frukt och grönsaker. Så jag tog ut komposten från platsen under diskbänken, gjorde rent ordentligt och nu blir det ingen ny förrän senare, kanske när jag hittat ett lock till burken.
 
Sen läste jag att man ska hälla kokande vatten i diskbänksavloppet för där lägger de ägg, så det gjorde jag, ett par omgångar.
 
Därefter laddade jag två fällor med sånt som skulle fånga bananflugorna. En flaska med vinäger på botten och lite socker och en droppe diskmedel ( för att ta bort ytspänningen så flugorna drunknar när de försöker dricka) . Och så en flaska med skvätt rödvin. Enligt teorin så älskar bananflugor sånt här, kommer att krypa ner i flaskorna och inte hitta ut, utan drunkna.
 
 
 
En flaska fick stå bredvid kompostplatsen och en på diskbänken.
 
Och så bevakade jag det hela spänt några timmar framöver och väntade att få se en drös flugor som drunknat. Men icke!!
 
Flugor fanns det men inte i flaskorna!! Flugorna kröp omkring i flaskhalsen, bara en enda hade klättrat ner och dött. 
Får klura ut nåt bättre. 

Kommentarer
Postat av: Lena

Ta en plastflaska och skär av halsen på och stoppa ner den upp och ner i flaskan och samma blandning med diskmedel vinäger , öl gillar dom också
lycka till

2020-09-12 @ 13:30:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback