Trevligt avslut på älgjakten!

Vi firade  älgjaktens slut med att äta soppa med goda vänner och ett par våfflor till slut, våfflor med råröda hallon o blåbär och visp till.  Kastrullen ovan är lingonsylt-kok. Soppans bas är vildsvinsbuljongen från häromdagens kok med olika rotsaker. Här kommer det till blandsvamp som jag steker först här ovan, det är Karl Johan och kantareller. Min mamma sa alltid att man måste steka svamp för att få fram smaken så det gör jag förstås. Sen blev det stekt älgfärs i soppan 
 
Vi åt tillsammans med goda vänner på altanen med avstånd och extra värme och bröd från Sandra i Fengersfors Not Quite.. Fint att kunna avsluta älgjakten så här. Förr var det storstilat med mat och kaffe med många människor men det fungerar inte nu. Vi hade en fin kväll tillsammans. Till dessert blev det varsina två våfflor med rårörda hallon och blåbär och lite lingonsylt ( som jag kokade idag). Så roligt att kunna äta råröda hallon som är hemmabär, inte köpe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback