Pall har vi gjort

Den kommer att lösa ett dilemma, inte ett stort problem, men alltså ett litet dilemma. Återkommer till det. Nu först om hur vi gjorde den. Översidan är ett gammalt hyllplan som vi ändå inte använder, så där 40 cm gånger 50 cm.  Roland snickrade till  pallen i furu förstås utifrån de mått vi behöver och gjorde  första slipning med maskin.
Jag slipade sedan med sandpapper, lite grövre en gång och sedan med ett finare, 180 tror jag beteckningen var. Förr hette det 00 om jag minns rätt. Sen  torkade jag över med en fuktig trasa för att träfibrerna skulle resa sig. När det torkat slipade jag igen lätt. Därefter lackning med matt trälack två gånger med lätt slipning mellan. 
 
Fast det funkade inte bra. Jag har gjort sånt här massor av gånger för länge sedan och fått bra resultat; två stora skåp och en byrå, möbler som vi använder,  har jag tagit bort färgen på och ytbehandlat. De är helt släta, fina att ta på. Jag har också tagit ner alla våra köksluckor, vänt dem, slipat och lackat. De blev ok, helt släta.
 
Men ytan på den här pallen blev inte bra, den känns fortfarande lite sträv, inte alls så där  slät,  vet inte varför. Jag blev inte  vän med lacken. Den var som en konstig kräm, gick inte in i träfibern utan lade sig ovanpå, svår att stryka ut slätt. Men det kanske är så här med vattenbaserad lack, eller också har jag gjort något fel. Det blev inte perfekt men får duga. Jag köpte tassar som gick att klippa till för pallen kommer att behöva dras fram och tillbaka, ska glida lätt över golvet.
 
Hur som helst så är pallen klar och vi ska inviga den i kväll. Återkommer till det. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Synd att det inte blev helt som det var tänkt men kanske kan funktionen kompensera?

Svar: Absolut!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback