Nästa måltid på pallen; rådjursrygg!

Det blev nästa måltid serverad på pallen; rådjursrygg: Jag hade två rådjursryggar, ganska små, säkert från en killing. Den ena skivade jag och stekte ( till mig), den andra blev helstekt till precis lagom rosa inuti (till Roland). Båda var marinerade med rödvin och välkryddade med timjan och rosmarin från pallkragen. Det blev kokt potatis, stekt lök till, sås med potatisvatten, kantareller o rödvin i, kokt brysselkål, svartvinbärsgelé och sallad till. Det smakade bra! Lyxigt att ha närproducerat och välsmakande inom räckhåll. Var sitt glas vin därtill blev det; rött Falling feather som man inte får huvudvärk av, och Petite Chabli som är ett vitt gott.  Självklart eget bubbelvatten till vinet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback