Mitt bästa recept på rådjursrygg

Tacksamt är det att laga mat av vilt, köttet har mycket smak. Nu har det blivit en del rådjur. Så här gör jag gärna med hel rådjursrygg.
 
Den här hela ryggen med ben och allt har jag rensat noga från fett, hinnor och sedan lagt i marinad av rödvin i en påse några timmar. Därefter kryddat  på alla sidor. 
 
Sen i stekfat med köttet oppåt, skårat och med vitlök i skårorna. Kantareller och skivad lök ovanpå, gärna lök under också. Kantareller är inte nödvändigt men jag råkade ha hittat under dagen så då fick de hänga med
 
 
 
Ovanpå löken riven morot
 
Skivor av bacon ovanpå
 
Och en vinskvätt på botten.
 
I ugnen 1,5 timmar i 170 grader
 
Baconet tar jag bort och delar i bitar strör över köttet. Köttet tas bort från benet förstås och kan skivas och läggas upp snyggt. Grönsakerna mixar jag och blandar med spadet på botten, ev mer vin och kryddor. Blir mycket smak 
 
Så här kan det bli på tallriken till slut. Det finns med kokt potatis och grönsallad förstås. Och dessutom, fast det syns inte, kålrabbi stekt i tunna skivor. Kål i olika former matchar vilt.
 
Och jag fick tag på svenska jordgubbar till dessert! Så lyxigt i oktober! Hade inte så höga förväntningar på smaken men de var himla goda. Jag köper aldrig andra jordgubbar än svenska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback