Mitt bästa recept på rådjursrygg
Tacksamt är det att laga mat av vilt, köttet har mycket smak. Nu har det blivit en del rådjur. Så här gör jag gärna med hel rådjursrygg.
Den här hela ryggen med ben och allt har jag rensat noga från fett, hinnor och sedan lagt i marinad av rödvin i en påse några timmar. Därefter kryddat på alla sidor.
Sen i stekfat med köttet oppåt, skårat och med vitlök i skårorna. Kantareller och skivad lök ovanpå, gärna lök under också. Kantareller är inte nödvändigt men jag råkade ha hittat under dagen så då fick de hänga med
Ovanpå löken riven morot
Skivor av bacon ovanpå
Och en vinskvätt på botten.
I ugnen 1,5 timmar i 170 grader
Baconet tar jag bort och delar i bitar strör över köttet. Köttet tas bort från benet förstås och kan skivas och läggas upp snyggt. Grönsakerna mixar jag och blandar med spadet på botten, ev mer vin och kryddor. Blir mycket smak
Så här kan det bli på tallriken till slut. Det finns med kokt potatis och grönsallad förstås. Och dessutom, fast det syns inte, kålrabbi stekt i tunna skivor. Kål i olika former matchar vilt.
Och jag fick tag på svenska jordgubbar till dessert! Så lyxigt i oktober! Hade inte så höga förväntningar på smaken men de var himla goda. Jag köper aldrig andra jordgubbar än svenska.
Kommentarer
Trackback