Kärleksört och höstaster!

 
Det brukar starta i trädgården med en gul period i början på sommaren med kamtjatka-fetbladen, ölandstoken, gullriset och liljorna.  Sen skiftar det lite och nu har vi landat i den rödlila perioden under hösten.  Ovan är det kärleksörten som länge såg ut att vara hotad av rådjur men som har repat sig. Den lyser med sin starka färg i solskenet på förmiddagarna. 
 
Och här är det en riktig häck av höstastrar. De kommer från Bäck förstås, mitt barndomshem. Mamma tog hit dom. Jag hade också varje år en rödlila aster-variant, men den verkar ha dött ut, ser inte någon längre. Astrar finns också framför huset så de är härdiga och frodiga.  
 
Jag trodde att pelargonerna skulle stryka med i natt med - 3 grader men de verkar ha överlevt! :- ) . Tomater i hink har jag tagit in och de verkar trivas i fönstret. Som sagt, roligt med de här sista blommorna runt huset innan vinterdekorationerna ska ta över. 
 
Nu ska jag fördjupa mig i den lilla högen med älgkött. Det är numera så där 10 kg och snart gjort! Och så tar Roland med märgben förstås också som jag använder till buljongkok. Minns med lätt fasa den tiden då vi fick 60 - 70 kilo älgkött att härja med och det var då inte finstyckat så det blev nattarbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback