Skydd mot älgflugor och det fungerar!

Jag testade den igår när det var mycket älgflugor! Det är en rymlig tröja gjord av nät. Den har huva med dragkedja nertill.  Jag drog  tröjan utanpå jaktrocken. Den är rätt lång, når nästan till knäna. Inte en enda älgfluga tog sig igenom nätet!!!  Jag tog död på 7 stycken som försökte ta sig in till mitt ansikte men som fastnade på nätet! Hur många som försökte på resten av kroppen vet jag inte. Men den  fungerade mot älgflugorna.
 
Det var lite knepigt först när jag bara hade mössa under. Nätet hängde ner i ansiktet och killade. Men sen fick jag låna Rolands keps och det blev bättre då kom nätet ifrån ansiktet. Kanske ännu bättre med en liten hatt under näthuvan. 
 
Sen kunde det bli lite marigt att gå i trånga snår med nättröjan, då fastnar nätet och man får hålla i. Fast det var inget stort problem. För min del löser den här nät-tröjan problemet med älgflugor. 
 
Minns inte var jag köpte den, men det var länge sedan, minst 5- 10 år sedan. Och jag tror att mitt syfte var att möta myggor på sommarens svampturer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback