Thanksgiving och restaurangöverlevnad
Helt olika ämnen men får ändå hamna under samma rubrik
Son Mattias och hans familj firar Thanksgiving i USA. Det är en långhelg torsdag - söndag och den är stor i USA. Man samlas med familj, umgås och äter tillsammans. Från början på 1800-talet var det en helg med religiösa (knepiga!) förtecken men inte nu längre. Och den följs av Black friday.
Restaurangers överlevnad pratade vi också med sonen om. Det finns en kategori matställen som har blomstrat under Coronan. Och det är de som var tidigt ute i startgroparna med hembud av mat. Tidigare gick många ut och åt lunch, men med hemarbete under Corona så fanns en marknad för restauranger att ta emot beställningar av mat och leverera hem till dörren. Det är vanligare i USA ( Amazon!) och i tätbefolkade områden tydligen en succé. Vet inte om det skulle funka i Sverige. Vi är ju vana vid catering, dvs att man beställer och hämtar, men hembud är ovanligt. Fast inte så många har ju ens testat. Restriktionerna i USA har varit hårdare, mycket har stängt ner.
Kommentarer
Trackback