Putsade sista fönstren idag!

Det var rätt kallt om fingrarna eftersom jag måste putsa utsidan och mellan rutorna, alltså ha öppet en god stund. Det är gammaldags fönster från 1977, när vi byggde huset, så det är alltså inte bara puts insida och utsida utan också mellan. Sånt gör ju att man kan få lust att byta fönster. Men dom här är så himla gedigna och passar huset så vi har behållit dem. Nu är det inte synd om mig som måste göra det här i kylan. Jag har haft hur många dagar som helst  med höstvärme när jag kunde gjort det, men fönsterputs är så himla trist. När jag fortfarande jobbade så var det beting på älglovet att putsa alla fönster. Men som pensionär går det att hitta hur många ursäkter som helst för att dra på trista uppdrag. Finns ju ingen tidspress.
 
Nu är det gjort i alla fall. Och jag passade på att avhysa några objudna hyresgäster. Usch va äckliga dom är. Inte säker men tror att det är getinglarver. Det låg i alla fall en halvdöd geting bredvid dem. Jag sprutar flugdöd i fönstren varje år men det hjälper inte, i norrfönstret och västfönstret dyker de upp. Nu är det här gjort i alla fall.
 
Fler objudna gäster dyker upp. Idag igen så hade Disco en fästing. Den hade inte heller fastnat, kröp omkring. Ska väl inte behöva ge dem en tablett till??? Brukar räcka med två per år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback