Ny älgfärs blev det!

Jodå det fanns några bitar älgkött kvar i boxen, så jag kunde mala ny älgfärs. Jag tar inte emot färdig älgfärs utan vill göra den själv. Skulle kunna vara kött av dov och vildsvin också, blir det nog nästa gång. Älgköttet kan vara bog eller andra delar som inte är så möra.  Jag skär bort varenda spår av hinnor, fett och senor. Sen mal jag tillsammans med lök och lite fläskkött så det inte blir så torrt. Det var skivad karré den här gången.  Roligt att ta fram den gamla assistenten, fick den av min mamma för så där 35 år sedan och den funkar prickfritt.
Jag mal två gånger
 
 
Så här mycket blev det den här gången. Det kommer att räcka nästan över sommaren. Eftersom jag väljer att ha med fläsk som är lite fett så ska den inte ligga i frysen mer än tre månader, risk att fettet får härsken smak annars.
 
Sen lägger jag den malda färsen i plastpåsar, lagom till att tina upp till en måltid för oss. Paketen plattas till så det blir lätt att tina upp, eller slänga direkt i pannan och steka.
 
Så här såg det ut när allt var packat och klart. 
 
 
 Plattorna fördelas i stora plastpåsar som försluts
 
Och märks förstås. 14 måltider  med älgfärs blir det och det räcker nog nästan över sommaren. Skönt att det är gjort, men samtidigt ett rätt roligt jobb. Känns helt ok att få lägga ner bra, närproducerad viltmat i frysen. 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det är en likadan assistent som jag har och den är nog fyrtio år gammal minst. Det går dock som en klocka!

Svar: Vilken maskin! Min kan också vara 40 år gammal. Och fungerar felfritt!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback