Maten av det stora vildsvinet!

Vi försöker lära oss att göra god mat av vildsvin. Det är ju ett nytt vilt för oss, ett vilt med ny smak och nya förutsättningar.  Så här blev det av den stora grisen som Roland sköt:
 
Vi behöll de finare delarna, filén och kotletterna med ben. Resten lämnade vi till en duktig vilt-charkuterist. Och fick igår tillbaka en massa bra mat.
 
Korvarna ovan är alltså typ påläggskorv, den kan man  steka som falukorv eller  skära direkt och lägga på smörgåsen. Längst upp till vänster är ostkorv (smaksatt med cheddar tror jag), sen paprika - eller chilikorv och lökkorv. Det blev rätt mycket av varje så vi fryser ner en del.
 
Sen gjorde han bratwurst, tre olika sorter här ovan. En kryddad med chili och de andra med annat. Det är korv för grillning eller stekning. Man kan förstås också röka den men det rekommenderades inte.
Det blev många bratwurstar. ;-) 
 
Och provsmakad direkt igår vid grillen. Gott betyg blev det!! Nu är det mesta nedfryst till sommarens grillningar
 
Och som sagt häromdagen åt vi vildsvinskotletter av kotlettraden, brynt och kokad i kort spad i två timmar. Kanongott!!! Filén grillade vi med mycket gott resultat någon dag innan.
 
Nu vet vi en del om maten vi kan få av en stor gris, den här var väl någonstans bortåt 60  - 70 kg. 
 
Sen blev ju en lite gris skjuten häromdagen, en 30-kilos tror jag. Den har vi gjort helt annorlunda med. Återkommer till det imorgon för den är också nerstoppad i boxen. Jag har fått ett par trevliga dagar med ny och spännande kötthantering. 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det blev verkligen mycket mat av den!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback