Läget i pallkragen

Jag är här varje dag, nyper och plockar något till maten. Jag köpte tidigt sallad  med rot i butiken. Den har jag skördat länge nu och det kommer nya blad, det är den närmast i bild. Årets första sådda sallad i pallkragen är snart dags att börja plocka av. Jag har lagt mossa under den så bladen inte ska bli jordiga.  Ruccolan bredvid den är tyvärr sen, väntar på den,  men den kommer. Och till höger kommer dillen fint. Den mörka randen i jorden är nysådd sallad. Jag sår sallad i omgångar så det alltid ska finnas plockfärdig under hela sommaren. Gräslök, dill,  timjan och persilja är sånt som är tacksamt att ha vid köksdörren,  nära till hands, bara att klippa. Ibland funderar jag på att göra en varmbänk, men det här får duga så länge. Måste förstås än så länge dra in den under taket på nätterna, täcka med locket och filt, för på nätterna blir det någon minusgrad.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag funderar på att köpa ett par pallkragar för en liknande odling. Mysigt att kunna plocka hela sommaren.

Svar: Jag kan bara rekommendera den här varianten, tre på varandra så jag kan stå raklång vid den, frigolit i botten så den inte blir så tung av jord, plastlock att lägga på när det behövs, krokar och rep för att dra den dit jag vill. Den står precis utanför köksdörren på altanen, bara att plocka när det behövs och det är nästan varje dag.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback