Godaste maträtten av vildsvin!

Vi håller ju på och testar matlagning av vildsvinskött. Det vi åt igår är det godaste hittills.
 
Detta är kotletter med ben från en större gris som Roland sköt förra gången. Jag brynte dem ordentligt i stekgrytan och tillsatte mycket hackad lök, buljongtärningar,  samt vitlök och kryddor från pallkragen. Sen fick det stå och puttra i kort spad i två timmar! Jag tog upp kotletterna, lät lök och kryddor vara kvar i spadet, redde av det och hällde i vispgrädde. Man kan förstås sila ifrån löken eller mixa men funkar också att ha den kvar som den är. Såsen blir oerhört smakrik.  Det hela serverades med kokt potatis, gröna bönor och sallad.  Så himla gott kött blev det! Med långkok så här  kommer smaken ur benen också, det är den som ger stuns åt köttet och såsen!
 
I fortsättningen blir det nog så här med kött av vildsvin;  grillning av hela filéerna, långkok av kotletterna med ben kvar, stekar av låren och grytbitar av resten. Tillagning av revben ska vi testa närmaste dagarna. 
 
Här är en bild på köttet. Det till vänster är de långkokta kotletterna i spadet innan jag redde av såsen. Till höger är en gryta på dovhjort som jag gjorde samtidigt men den får jag återkomma till, har vi inte ätit än. Den ska vi äta i kväll.   
 
Under dagen ska jag förbereda revbenspjäll av vildsvin. Jag har tinat upp ett flak, ska skära rent det och koka i smakrikt spad. Sen vill Roland testa att grilla. Vi har försökt grilla revbenspjäll av vildsvin en gång utan att förkoka och det blev oätligt, bara hårt och segt. Nu prövar vi en annan variant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback