Den lilla grisen blev också mat

Men inte  korv. Grisen var 30 kg ungefär,  alltså ett kött som är perfekt att laga till som det är och äta. Vi lämnade den till Magnus som är bra på styckning och fick många fina bitar tillbaka, stekar, grytbitar, kotletter,karré och spjäll.   Ska bli spännande att testa revbensspjällen, det blir nåt nytt. 
 
Det här ovan var betecknat som malkött. Men jag mal aldrig ner kött som innehåller fett, senor eller hinnor. När jag mal till köttfärs får det  bara vara rent kött. Så det här fick istället koka i två timmar med benet, lök  och mycket kryddor.
 
Då blev det så här. När köttet är ordentligt kokt så kan man liksom bara pilla bort det fina  köttet, det i  skålen till höger. Det får mustig smak.  Jag fryser in det  i lagom förpackningar till kött i soppor eller pyttipanna. I skålen till vänster ligger det som blev kvar, senor och fett alltså hundmaten. Det var populärt hos alla tre. Benet slängdes, inte hundmat sa Roland.
 
Och i kastrullen bakom står buljongen som köttet har kokat i. Den reducerade jag ytterligare med lite kokning och frös ner för att använda till soppa / grytor / såser. Den ger fyllig smak. 
 
Trevligt med sån här matlagning och med ett kött som är nytt för mig. Roligt att testa olika varianter. Allt kött från den lilla grisen lade jag i en egen påse i frysen i avvaktan på att vi får svar på trikintestet som är inskickat. Det brukar komma  snabbt.  Då kan vi börja äta.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback