Bästa kvällen!

 
Älgfilé blev det igår kväll, med kantarellstuvning och egenodlad sallad och sista coleslowen. Allt tillsammans med bästa utsikten! Det blir inte älgfilé så ofta under ett år, så tillfällena får väljas noga. Filén är ingen stor bit på älgen. Men det är nog det smakligaste kött man kan äta. Jag stekte snabbt på rätt hög värme, kryddade inte alls före eller under stekningen, vill behålla viltsmaken. Sen kan man krydda på tallriken men jag gjorde inte det heller och det var så gott! Kantarellstuvningen hade jag förstås gett lite salt och vitpeppar. Den gjorde jag ett par timmar före ätingen så den fick stå och göra "familj" av smakerna svamp + grädde. Mamma gjorde alltid så, gjorde  den gärna redan på morgonen, sen fick den stå lite på sidan på vedspisen under dagen, inte så den kokade, bara var varm. Viktigt att steka ordentligt på svampen först, den måste upp i temperatur för att smakerna ska komma fram. 
 
Det var nästan sommar-varmt när vi åt kvällsmaten, så där + 18 grader. Och framför allt, det var helt vindstilla. Inte så ofta här bredvid sjön.
 
 
 
Till slut blev det så här vackert över sjön när solen gick ner bortåt halv 10 på kvällen, bara att njuta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback