Äting hos goda vänner igår kväll

Vi åt tillsammans vid ett stort bord med Corona-avstånd. ;- )) Det här var min tallrik till att börja med ; grön sparris, ugnstekt potatis (225 grader i nästan halvtimme), grillad korv, coleslaw, creme fraiche och revbensspjäll. Gott var det!
 
Det där att göra potatis i ugn måste jag träna på. Det är väldigt gott och egentligen enkelt. Jag har bara inte kommit mig för att börja med det, blir oftast kokt potatis istället. Och här var det jordnötter och salladslök till och nåt på P ur burk som jag inte minns vad det hette. 
 
En himla trevlig kväll hade vi! Mycket prat om nytt och gammalt. Gubbarna skötte grillen förstås och sköt prick. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi gör nästan alltid potatis i ugn. Jag delar delikatesspotatis i två delar och ställer dem på ett bakplåtspapper. Sedan penslar jag dem med olivolja, kryddar med flingsalt, peppar och örter. Sedan in i ugnen tills de är klara. Smidigt, gott och bra. Kokt potatis har vi sällan numera.

Svar: Måste jag testa! Tack för tips!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback