Vinterveden bärgad och firad!

Sista säcken med ved, kapad och klar igår tisdag. Nu ska vinterveden torka till framåt midsommar i nät-säckarna och så köras in under tak någon solig dag. 
 
Det blev 35 säckar med sammanlagt ungefär 45 kubikmeter löst. 20 säckar ska räcka en normal vinter. Men bra med lite marginal.
 
Nu får vedmaskinen vila till nästa år eller gå vidare till nästa delägare. Det är flera som äger den ihop. Det funkar bra för det är ju inte många dagar var och en behöver den, någon vecka så där. Roland är nöjd med den. Den sparar in mycket tungt arbete och det går förhållandevis snabbt  att bärga hem den ved som ska värma vårt hus något år framöver. Man kan också uttrycka det som att det är hyfsat bra förtjänst på arbetet vid vedkapen.
 Vi firade vintervedens avslut med stekt fläsk, Hemgårdens torrsaltade,  och löksås (Roland gör både fläsk och sås bra! Jag kan inte) Sen gillar jag förstås en färsk sallad, kokt blomkål och stekta rödbetor till (rödbetor är bra för hjärnan på gammalt folk, mest för minnet,  och dessutom gott!) . Vi har lärt oss uppskatta stekta rotsaker, grönkål o spetskål.
Till maten delade vi en flaska  gott bubbel, rosa Mum! Sista flaskan tyvärr. 
 
Och som smarrig dessert, dubbel espresso + Budapest från Holgers kafé, den var verkligen pinfärsk!.  I såna här dystra tider får man ta alla tillfällen i akt att fira och ha trevligt för att hålla humöret uppe. Imorgon kommer goda vänner hit på eftermiddagskaffe.  Det ser vi fram emot. Vi får hitta på enkla sätt att umgås nu i Corona-isoleringen så vi kan ses mellan varven. Maffiga middagar kan det inte bli så ofta.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilken lyx att ha så mycket egen ved men jag förstår att det ligger en hel del arbete bakom den. Självklart att ni skulle fira för man får passa på.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback