Vad är nu detta?

Nej, de låg inte i komposten, där var bara vanlig daggmask. De här gynnarna låg i jorden i planteringskrukorna, de som stått ute hela vinterhalvåret med ljung i. Det var väl så där 7-8 stycken i varje kruka. Jag har ingen aning om vad det är för djur, om de är bra eller dåliga att ha i jorden. Kanske någon vet vad det är?
 
Uppdaterat: Verkar vara ollonborre enligt tips på fb. Och de är inte bra att ha i jorden, äter tydligen upp hela gräsmattor när de blir många. Fast enligt några tipsare så är det bara trevliga djur. Får se hur det blir
 
För övrigt så är agendan att jag håller mig mest hemma. Gamla kärringar ska inte utmana besvärliga virus så jag har avslutat det lilla lärarjobbet som jag har hållit på med ett tag. Det blev lite abrupt men ändå efter mycket eftertanke. Det har varit himla roligt, duktiga elever, trevliga kollegor och  roliga arbetsuppgifter som speciallärare, kommer att sakna, men det finns en bortre parentes för allt. 
 
Det är förresten inte bara jag som håller mig mest hemma. Så där hälften av barnen på skolan är också hemma. Så är det på många skolor nu i Corona-tider o barnen får hjälp av sina lärare på distans om det går.  Skolorna är stängda i nästan alla länder världen över, blir säkert så i Sverige också, kombinerat med att barn vars föräldrar jobbar i samhällsviktiga funktioner, så som polis, vård och omsorg får ordnat tillsyn av kommunen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback