Jobbat färdigt!

Gamla kärringar ska inte utmana ilskna virusar! Jag har ju jobbat lite grand ett par läsår, fast jag egentligen är pensionär sen flera år,  men från och med i dag håller jag mig hemma och gör inget mer skolarbete. Krafsade ihop alla grejer igår och sorterade upp dem idag. Ler lite för mig själv när jag hittar de trasiga tofflorna.
 
Jag har varit lärare i någon form i 48 år och alltid haft såna här på fötterna på jobbet. Det har gått åt många tofflor under åren. Förr fanns de att köpa men inte nu längre. Har inte hittat någon som säljer såna på nätet och kollat runt i butiker. Så här ser alltså sista paret ut nu och jag får ta det som en vink om att jag ska avrunda och sätta en bortre parentes på lärarjobb. :- )) 
 
Jag har arbetat  som förskollärare, pedagog på habilitering- / omsorgsteam, särskollärare, grundskollärare, lärare förberedelseklass för invandrare och speciallärare. Det har också varit roligt att gå olika lärarutbildningar, flera på distans, ofta parallellt med jobb.  Det blev förskollärareutbildning, grundskollärarutbildning år 1-7 sv-so, speciallärarutbildning, specialpedagogutbildning och så bara för att det var roligt så läste jag en del fristående högskolekurser där enligt gamla beräkningen 40 poäng var ett läsår på helfart. Det blev 40 p statsvetenskap, 20 p sociologi, 20 p pedagogik, 40 p historia,  10 p juridik och 20 p  påbyggnad på spec. inriktn. läs- och skrivsvårigheter.  
 
Men nu knyter jag ihop jobbsäckens arbetsår och studier och ägnar mig framöver åt att vara pensionär, pyssla om hus och hem, gubbe och vänner. Och förstås barn och barnbarn när jag kan träffa dem, de bor tyvärr  så långt bort; Stockholm, Umeå och Seattle. Visst kommer jag att sakna fina barn, trevliga kollegor och spännande arbetsuppgifter Jag har gillat lärarjobbet i olika varianter; speciallärarjobb och klass har kanske ändå varit roligast om jag ser tillbaka, där har det handlat mest om ren undervisning. Det har varit utmanande  att byta jobb ibland,  så där 5-10 år av varje jobb-sort har varit lagom. På min blogg i kategorierna som heter nåt på "Göra en bra klass" och "Dyslexi" så skriver jag om teorierna runt mitt lärarjobb, men det är förstås i praktiken och dialog med kollegor och elever som arbetet utvecklas.
 
Jag har inte ångrat att jag blev lärare, det har varit roligt. Men får ju ärligt säga att om jag vetat när jag var ung, det jag vet idag så hade jag blivit jurist. Att pyssla med juridik är som att spela schack, spännande och klurigt.  Men som sagt, lärarjobbet har varit väldigt roligt. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Var sak har sin tid! Efter en lång lärargärning är det nog rätt tillfälle att avsluta nu.

Svar: Ja, 70 år gammal och med Coronavirus runt oss så känns det rätt att sluta nu även om det blev abrupt o snöpligt efter 48 års jobb,
Inga Magnusson

Postat av: Pillan

Hm... får väl ringa dig nån gång då. Eller kan tom driata mig till en tur till Sillerud i framtiden, utan virus. Intressant det du skriver att du hade valt jurist. Jag brukar skämta om att jag skulle ha blivit hjärnkirurg, ha ha ha...
Du har lärt mig mycket. Både som lärare till mina barn men även som bollplank när jag började jobba på samma skola. Njut nu pensionärslivet, å en internet kram är ofarlig nu.

Svar: Tack för vänliga ord! Du är välkommen både via tel, mail och irl. Vi har haft gott utbyte på olika sätt, lärorikt har det varit. Och jag lyckades pricka in att ha båda dina barn i mina klasser! ;-) Hälsa dem från en gammal fröken!
Inga Magnusson

2020-03-18 @ 19:14:07
Postat av: Camilla

Hej! Måste bara säga att du är en väldigt bra lärare😊önskar alla mina barn haft dig och inte bara ett.

Svar: Tack för vänliga ord Camilla!
Inga Magnusson

2020-03-23 @ 20:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback