Bunkrat handsprit!

Vi  köpte handsprit åt barnbarnsfamiljerna när de skulle åka tåg till Stockholm. Tåg har  ju  många handtag som massor av människor tagit i. Virus sprider sig snabbt på såna ställen. Handspritservetterna var redan slut på apoteket och flaskorna var också på upphällningen trots att apoteket fått en stor laddning dagen innan. Munskydd var slut, fast det var ju inte aktuellt.    Var det så att vår beredskap för Coronavirus var god??? Eller ????  När det inte ens finns handsprit.
 
Man blir så trött på veligheten  ang. Corona från våra myndigheter. Igår så skulle barn som varit på sportlov i sjukdomsdrabbade områden gå till skolan om de inte var sjuka, allt annat skulle vara ogiltig frånvaro. För barn smittar inte !!!   Märklig rekommendation.
 
Och  det blev många som protesterade, inte minst föräldrar till barn som har någon sjukdom typ cancer, diabetes, hjärt- lungsjukdom eller annan sjukdom som satt ner immunförsvaret. För de kategorierna kan Corona bli en svår sjukdom. 
 
Reaktionen på protesterna kom sent igår kväll, det blev nya rekommendationer från ansvariga myndigheter; skolorna får själva bestämma hur det ska vara!!! Barn som varit i riskområden får stanna hemma och få hemundervisning, utan att det ses  som ogiltig frånvaro.
 
Man har gett uttrycket i elfte timmen ett ansikte!! Skrämmande att vi eventuellt går in i en pandemi med såna här veliga myndighetsbeslut.  Otryggheten sprider sig när det inte finns klara genomtänkta besked och klar information.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback