Aha, därför är de två älgarna på Liane!

Det är inte ofta vi ser älg numera men av och till de senaste dagarna har vi sett två älgar mellan oss och gården. Det var länge sedan senast. Vi tänkte att gräset på vallen har börjat bli aptitligt och så är det kanske också. Men igår fick vi se grundorsaken till att de håller till just här; de har gnagt på asp som Roland fällt och lagt upp. Asp är favvo-käk för älgar. Och här finns en hel del av den varan i bekväm äthöjd! 
Vi gjorde en dryg timmes rundtur igår kväll med bilen för att se efter vilda djur. Vi såg 15 rådjur, varav fyra på här på Liane. Det är det gott om. Och ett par ormvråkar.  Men inga älgar. 
 
Här är en av älgarna som valt att hålla till runt Liane
 
Agenda för dagen är att vi ska träffa goda vänner på eftermiddagskaffe! Det ska bli roligt! Och så ska vi komma ihåg att beställa varor som Ica Sillerud  kör ut till oss imorgon. Vi försöker i dessa virustider att hålla oss hemma och inte besöka butiker om vi kan slippa.  

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi beställde från Mathem och så blir det nog även nästa vecka. Husse tillhör en riskgrupp så man får minimera kontakterna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback