Välkommen tjuren Boris till Prästgården!

Idag kom han, tjuren Boris, till Prästgården för att ha en trevlig sommar med 18 fina kvigor. ;- ) Hans mamma är en bra ko från Mariestad och nu ska hennes gener gå vidare till Guteruds blivande mjölkkor.  Boris är väldigt snäll, drygt ett år gammal nu, nog 15 månader.
 
Det är många år sedan det var en avelstjur på Prästgården senast, ungefär på 60-talet. Då var det Thyra som höll tjur och kor kom från hela Sillerud till honom. Det var ju så, tjuren var stationär och bönder kom med korna för att betäcka dem, ibland genom att fösa dem efter vägen, ibland i transport. Kanske hette den sista  tjuren hos Thyra  Brutus, men inte säkert. Han rymde en gång ur ladugården och sprang ut via dynghögen bort till  Signebyns skola.
Thyra ropade på honom: -Var är du Brutus?
Då bölade han till svar och kom springande in i ladugården igen. Thyra hade god hand med djuren (och med människor, hon var så snäll).
 
 
 Boris fick en stilfull resa hit förstås, arrendator Olle körde. 
Olle stannade en stund på lunchfika med gott avstånd, mackor med abborre på! Roligt att få en pratstund om ditt och datt.  
Sen for Olle till Norane för att titta till kvigor på bete där. De har djur på 16 ställen som ska ha tillsyn, tur att de är flera som jobbar med detta. Deras djur har det bra med utevistelse på sommaren. 

Kommentarer
Postat av: Tina

Kan tala om att Olle var väldigt nöjd. Tyckte lunchen var utsökt.

Svar: Ha ha… va bra! Jag tror han blev mätt. Och nu är ju abborren slut så Roland kan få anledning att lägga ut nät igen. Hoppas vi kan ses nästa vecka på lite båttur. Verkar bli fint väder.
Inga Magnusson

2020-06-05 @ 07:30:20
Postat av: Tina

Låter fantastiskt trevligt. Får tro på fint väder och inte för mycket vind.Men först kan det regna några dagar!

2020-06-05 @ 13:17:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback