Nytt - krossad kokt potatis i ugn!

Det var därför Pulled Pork skulle ätas med potatis häromdagen, jag ville ha kokt potatis över till test av en ny maträtt igår; krossad kokt potatis i ugn.   Så här gjorde jag
- Skar upp kokt kall potatis
- Krossade den med handen
 - Strödde på riven Västebottenost (kan vara annan ost ex St Agur), klippt timjan (hämtad på altanen), hackad vitlök ( kan vara mer än jag hade), salt, peppar och så ringlade jag lite smör över (kunde vara grädde också) . In i ugnen en kvart på 225 grader..  
 
 Men med så stora potatisar borde det ha varit längre tid i ugnen så den blev lite mer brynt.  Det blev i alla fall bra, riktigt bra, god smak! Ett bra alternativ till stekt potatis som annars är första alternativet när det blivit kokt potatis över.
 Den åt vi till älgfärsbiffar, stekt vit sparris och hemkokt lingonsylt. Såsen är vanlig steksås till biffarna. Kan tänka mig att den här potatisen passar till grillat också.
 
 Dryck till blev test av ny  GW rosé, fast här på bilden är färgen fel, men det var rosé. Passade oväntat bra eftersom vi på tv samtidigt såg dokumentären om GWs liv. Både jag o Roland har läst / lyssnat till hans självbiografiska " Gustavs grabb" så programmet  var både bekant och  intressant. Jag har förstås läst alla andra böcker han har skrivit. Han är en utmärkt författare och en charmig media - personlighet. Sen kan man förstås ana att han i sitt privatliv ibland har varit påfrestande, vilket han inte försöker dölja.  
 
Vi ser fram emot en dag med lite umgänge i Corona-stuk. Först blir det grillning av korv på rådjur, vildsvin och vanlig Hemgårdens tillsammans med goda vänner på lagom avstånd. Sen blir det lite plikter på eftermiddagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback