Två fältharar i trädgården idag måndag kl 06.30!

Hararna studsade runt, hoppade och lekte med varandra. Ibland noppade de lite att äta av perennerna, gullriset verkar vara favorit. Det var en större och en mindre fälthare, den mindre kan vara en unge från första kullen i år, de är rätt stora nu. Det kan också vara så att den mindre haren är en hane och den större en hona. Vid ett tillfälle så nosade den mindre haren på den större och fick  en smäll av tassen. Skulle kunna vara parningsbeteende. Hon annonserar i så fall att det inte är dags.
 
För någon vecka sedan gick ju en hare upp på verandan men det försökte ingen av de här två. ;-), åtminstone inte så länge jag såg dem.
 
Efter en stund skuttade hararna  över vägen bort till hundgården. Där var  det förstås lugnt  eftersom hundarna sover här inne i huset!! Men jag gissar att vittringen av hare blir stark  för två stövare när de ska ut dit senare idag!! ;-) 
 
Ett antal fältharar verkar ha bosatt sig runt huset här och på Liane, vi ser några varje dag. Roligt att se dem förstås och jaktsäsongen kan bli spännande när den drar igång. Men samtidigt är det bekymmersamt om skogshararna trängs ut och blir borta. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så fint med harar så inpå knuten!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback