Sommarkantarellerna är fina nu!

Dom är fasta och fina med stora platta hattar, sommarkantrellerna, de första svamparna som kommer. Det finns inga mängder av dem, inte så mycket att det går att frysa, men lagom att äta direkt. 
 
Igår kom de här med hem. Jag gjorde som min mamma sa att man skulle göra med svamp:
Rensade förstås och sköljde, hackade, lät dem koka upp i lite vatten, rinna av och sen steka i smör. Min mamma sa alltid att det är svårt att få ut smaken ur svamp, man måste steka  så de kommer upp i hög temperatur, räcker inte att koka.  Sen fick det bli stuvning. Åter enligt mor så ska svampstuvning stå till sig, gärna småputtra lite i flera timmar. Hon ställde kastrullen med stuvning lite på kanten på vedspisen under dagen, det blev lagom.  Nu har jag ingen vedspis men den fick stå i alla fall några timmar i kastrullen. Och det gav mycket smak!
 
På kvällen igår fick svampstuvningen hamna ovanpå skinkan på varma smörgåsar. Det blev gott. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kul att du kommer ihåg din mammas tips. När det gäller vissa rätter är en lång tillagningstid A och O. För att en god köttfärssås ska blomma ut i sina smaker så måste den koka minst en timme men många ser den som en snabbrätt tyvärr.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback