Kolbullar i grillen igår! Och glassbar!
Det blev kolbullar i Liane-grillen igår och glassbar till dessert / kaffe för barnbarnsfamilj och för barnbarnens kusinfamilj
Först ska fläsk stekas ordentligt. Vi hade tärnat Hemgårdens i små små bitar.
Sen på med kolbullesmet, dvs lika delar kornmjöl, vetemjöl och vatten.
Det får steka till en pannkaka. Den serveras med lingonsylt eller hallonsylt, man kan välja
Kolbullar är en maträtt från den här delen av landet, det var skogshuggarmat. Man kunde ta med rökt salt kött till skogen en vecka, skära i små bitar och steka med pannkakssmet. Den senare kunde man göra av mjöl som var med och som höll sig länge. Annars svårt att hitta nåt som man kunde äta under en vecka i skogsarbete.
Dessert / kaffetilltugg blev glassbar med alla möjligheter! Det är en tradition på Liane.
Idag blir det åka häst och vagn och kanske nertagning av granen bakom bostadhuset på Liane.
Kommentarer
Trackback