Idag hämtade vi den fina tavlan hos David Andersson!

David Andersson är son till två konstnärer; Thore Andersson och Marja i Myrom. Thore A. , väl etablerad i olika konstarter med offentliga utsmyckningar och bilder, var med och startade konsthallen Blå Ladugården  vid sjön Racken.  Marja har gjort fina bilder och  fantastiska väggmålningar, bl.a. en Sunne för några år sedan. Den fick oss att semestra i Sunne det året för att få se den i verkligheten. Davids syster Mariella Reid är också bildskapare, finns med bland mina f.b. vänner. David är en duktig konstnär. Han ställer förstås ut irl, men använder också nätet som galleri, visar sina bilder på fb och finns bland mina vänner där för den som vill gå in och kolla.
 
Jag tycker om hans tavlor och har spejat efter någon att få hem på egna väggar, men missade flera stycken som jag velat  ha. Till slut fick jag vara först på den här med vilda blommor och då slog jag till direkt. Idag kunde vi hämta den. David bor nära sin mamma Marja vid Skasåsbron i Klässbol, alltså på vägen till Arvika.
 
Jag tycker mycket om ljussättningen i bilden, bakgrundens dramatik och så de idylliska blommorna i kontrast. Mina foton här gör inte den verkliga bilden rättvisa förstås, men jag har lov att lägga ut.  Tavlan är målad i akryl och här hänger den nu på sin plats hos oss. Den ska få en ram också. En svart smal träram rekommenderar David. Så det blir ett uppdrag hos Irene framöver. 
 
 David är mångsidig. Han är inte bara konstnär utan också fiskare, jägare och slaktare med eget litet slakteri för vilt. :- ) Kombination som borgar för överlevnad på landsbygden.
 
På vägen till David så passade vi på att äta våfflor på Wiksfors och på hemvägen tittade vi in hos arrendatorerna på Guterud och  för att få med lite mer mat till vildsvinsåtel. Men mer om det senare. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Grattis till den nya målningen. Trevligt att den blev er. Jag reagerade direkt på att den väldigt traditionella blombuketten i vas har fått en helt annan typ av bakgrund än vad som brukar vara vanligt. Kul!

Svar: Eftersom jag missat några målningar förut som jag velat ha så fick jag första chansen på den här. Och jag är väldigt glad över den!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback