Hjortron har vi plockat

Det är inte direkt ett hjortron -år, rätt långt emellan bären. Men om man är två och strävar på några timmar så blir det  i alla fall lite bär. Vi är nöjda att få några burkar sylt till vaniljglassen!
 
Plocka hjortron tar alltså mycket tid och sen kommer rensningen. Det finns inget sätt att rationalisera den med att rulla eller blåsa. Man måste ta ett och ett bär och kolla noga.  Det är tidsödande fast det kan vara lite meditativt också. 
 
Jag kokade sylt direkt. Borde kanske ha lösfryst istället och kokat lite vartefter det går åt.
 
Jag har gärna i både vanligt socker och brunt socker. Tycker det matchar smaken bra!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Grattis till en ändå lyckad plockning.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback