Grillade vildsvins-revbensspjäll åt vi igår kväll!

Nu har vi tränat lite på det här med vildsvinsmat. Första gångerna vi grillade spjäll av vildsvin så marinerade och kryddade vi och lade direkt på grillen. Det blev inte bra, hårt och segt. Numera så kokar jag på spjällen först, gärna i kraftig vildsvinsbuljong. Sen blir det marinad ett tag. Till slut grillolja och på grillen. Då blir de möra och med fin smak!
 
Potatisen var Amadine. Den hade jag borstat först, sen delat och kokat 5 minuter. När de svalnat fick de ligga i plastpåse med olivolja, örtsalt  och kryddor, bl.a. timjan från pallkragen.  Sen blev de lagda på plåt med bakplåtspapper, lite riven ost ovanpå.   Därefter i ugnen 225 grader i 20 minuter, rätt högt upp i ugnen.  Kanongott! Det äter vi igen!
 
Broccoli passar bra till vildsvin, egentligen alla sorts kål passar till vilt. Det matchar smaken. Till det bea förstås och en sallad med äpple, tomat och plocksallad.
 
Den här maten kräver nästan ett gott rödvin. Det vi valde var enkelt "Falling feather" som man slipper få huvudvärk av. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det lät riktigt gott!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback