Ekenäs restaurang igår!

Vi var i Säffle igår, längst ut på Värmlands näs, den där stora halvön i Vänern. Egentligen hamnar man mitt i Vänern.  Härifrån är det inte långt över till Läckö slott, fast då får man åka båt förstås. ;- ) På Ekenäs har byggts en fin restaurang precis vid vattnet, hamnen och campingen. Det är framsynta Säffle kommun som har byggt tror jag och Royne som arrenderar, han som också har restaurang i Gustavsfors. Bilden här tagen när vi lämnade restaurangen därför nästan tomt. Det var fler gäster när vi kom, men gott om plats förstås. 
 
 
Vi beställde innan och fick fina platser vid långbord i den nya stora glasverandan. Det var fin utsikt och vi fick sitta rymligt, dukat med  varannan sittplats. Perfekt för oss som vill hålla Corona-avstånd. Sen träffade vi goda vänner från Årjäng också. Ingegerd och Morgan var på tur med en Saab och stannade för fika inom pratavstånd, vid bordet bredvid oss. ;-) 
 
Maten var en dröm. Jag åt fisksoppa med Väner-gös i hummerfond. 
 
Ner hit åkte vi den krokiga västra vägen. Men det gör vi nog inte igen. Hem blev det östra vägen över Värmlands Bro. Den var fin och rimligt rak. Vi stannade till på vägen och kollade ut över Vänern som är stor,  faktiskt ett innanhav.
 
Vi funderar på att göra ett nytt besök här framåt hösten, när man har skördefest på näset med massor av gårdsförsäljningar. Helgmenyn på Ekenäs ser fin ut. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback