Tjäderhönan blev god!

 
 Det var en ung fågel, inte så stor, som en kyckling. Kunde ha räckt till tre pers, vi var två som åt och det blev lite över.
 
Jag brynte den först i stekgrytan så den fick färg runt om. Sen kryddade jag generöst runt om och inuti med salt, peppar och  timjan. Gnodde in. Fyllde  den  med äpplebitar, lite lök  och enbär. Täckte med bacon ovanpå. Hällde i stekgrytan stark buljong och rödvin någon dryg liter.  Sen fick den stå i ugnen en och en halv timme med lock på i 175 grader. Borde ha haft stektermometer men det hade jag inte, skulle vara 52 grader färdig.
 
Av den starka  skyn blev det sås. Jag hällde i rätt mycket grädde i den och så det som var pricken över i, en helt ny ingrediens: riven mesost. Jag har inga mått på någonting, höftade i som jag trodde och smakade av vart efter. Det blev mer mesost än jag trodde från början, det ska kännas lite i smaken. Redde av förstås. Den såsen var en höjdare, måste vi göra igen! 
 
Till fågeln blev det färstås bacon från tillagningen, kokt potatis, sallad och en lätt-kokt +  stekt kålrabbi. 
 
 Min tallrik. Roland får gärna skjuta mer tjäder!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Fågel brukar vara ett säkert kort. Mesost är inget för mig men jag har hört att det ska passa mycket bra just som smaksättare i sås.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback