Ha ha... 8 portioner porterstek på älg gjorde jag igår!

Jag lagade  8 portioner porterstek av älg + sås  till gårdagkvällens äting med två goda vänner
och det här var allt som blev kvar efter att vi fyra hade mumsat oss mätta. Ha ha... det är ju  glädjande att maten smakade bra. Sen handlar det ju om att någon måste jaga älg också, tacksam får man vara för det. Till den här lårsteken av älg  hade vi kokt potatis, kokta morötter, stekt spetskål (gott, testa!) vanlig sallad, svart vinbärsgelé. Porterstek på älg blir ofta bra och jag har stormatlagat så jag har fryst in ett par middagar också åt mig o Roland.  Så mysig kväll blev det med goda vänner och planer för sommaren. Ibland hittar man de godaste vännerna av en ren slump! Tack för det försynen!
 
Seffrin tax jagade bra idag vid ett par släpp på andra sidan sjön, men skyttarna var inte vakna vid två tillfällen ;- ) . Idag jagar Roland hare med Jazz och fredag blir sista dagen för rådjursjakt med Seffrin den här säsongen. Sen är det ett halvårs väntan till nästa släpp.
 
Bilder på vildsvin har vi kollat på. Hanar som har en svans längre än ett par decimeter är enligt expertis inte ätbar, kan eventuellt bli korv, men luktar illa av brunst. De är äldre än ett år. Men hondjur kan vara äldre och ätbara, vet inte hur gamla. Vi får lära oss om ett nytt djur

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ett gott betyg på att maten var uppskattad!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback