Gårdagkvällens rådjursrygg!

Den blev helt ok. Den här gången gjorde jag en liten framdelssadel och en hel stor så att det kunde bli ett par middagar. Som vanligt skar jag kräset  bort allt fett, alla senor, hinnor och annat som inte var kött. Sen skårade jag själva kotletterna grunt. Lade i skårorna skivade vitlökar. Strödde över skivad lök, kantareller, strimlade morötter och baconskivor. I botten en vinskvätt. Det behövs inte så mycket, blir rätt mycket köttsaft under. 1,5 timmar i ugnen 170 grader. Sen skar jag baconet i bitar för att servera de ihop med köttet. Resten av grönsakerna mixade jag och hade i skyn som blev sås. Såsen gjordes med en hel del grädde förstås i skyn och så pricken över i; lite riven mesost. Det ger extra stuns åt smaken. 
 
Till det hela kokt potatis, stekt kålrabbi, ärtor, sallad
 
Vi fyra åt upp nästan allt från den stora hela sadeln. Men kvar till en middag för oss två finns den lilla sadeln och de små  filéerna. Jag fryser dem och sky som var kvar och lite bacon.
 
Desserten blev pannacotta, helt ok med något lätt efter en stadig middag. 
 
Vi hade en trevlig kväll med mycket roligt, många skratt, goda gemensamma minnen, men också delade sorgligheter. Det är det bästa med att träffa gamla goda vänner, man kan dela både roligt och ledsamt. Hoppas vi kan ses snart igen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback