Vildsvinssadel i ugn igår!

Jag beskrev igår här  på bloggen  hur vi gjorde vildsvinssadel i ugn som en variant av rådjursrygg. Sadel blev det egentligen inte eftersom skrovet blev borttaget. Jag tog alltså ut kotletterna från skrovet och täckte dem med olika smaker och rotsaker innan placering i ugnen. 
 
Resultatet blev ok, smakade bra, men det blir ett strå vassare när köttet får sitta kvar på skrovet. Det blir mer smak på köttet men framför allt mer smak på såsen.  Sen var jag inte förberedd på att det blev  så lite kött kvar, kotletterna var bara hälften så stora efter tillagningen. Jag tror att alla blev mätta men det blev inget kvar. ;- )) 
 
Nästa tillagning av sadel blir nog med skrovet kvar. 
 
Tillbehör blev sallad förstås och så stekt spetskål. Jag kokade upp spetskålen snabbt och stekte sen på den lite, det blir bra. 
 
En trevlig kväll hade vi med goda vänner! 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Övning ger färdighet så nu vet du att det är bättre att låta skrovet sitta kvar. Här blev det ryggbiff från Jureskog. Med tanke på kilopriset hade jag förväntat mig mycket mer.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback