Torskrygg a la Mannerström o Ronny!

Gode vännen Ronny jagar ihop med Mannerström och fick av honom det här receptet på torskrygg. Ronny  gjorde rätten vid besöket här hos oss. Vi testade att göra igår och äntligen blev torskrygg  med pepparrot bra!! Jag har strävat så länge men inte lyckats förut. Har fått nöja mig med att äta rätten på Riche när de har den på klassiska menyn.
 
Jag saltade lite på torskryggen en kvart innan. Kokade upp vatten häftigt med kryddpeppar, lagerblad och salt. Lade i torskryggbitarna och det hela  fick komma i häftig kokning igen, drog direkt av värmen och så fick det bara stå där i 10 minuter. Passade in övriga ingredienser så allt var färdigt samtidigt. 
 
Tillbehören var alltså kokt potatis (skulle kunna vara pressad potatis som alternativ  tror jag) , riven pepparrot, skirat smör ( mycket!) , lite räkor, dill (hellre hela kvistar än hackat som här), ägg (bättre hackat än skivat) , sallad och eventuellt ärtor också men det hade vi inte igår.  Vi hade några vita färska sparrisar i kylen så det fick bli de.
 
Till det delade vi en flaska bubbel, Mumm för att fira Discos hare och ytterligare en god nyhet.
 
Torskryggen blev precis så där bladig och fin som man vill ha den och lagom salt så man känner fisksmaken, inte bara saltsmaken.  Jag gjorde två bitar till mig och Roland men det kunde gott ha varit en till. Nästa gång gör jag på tre.
 
Sugröret i mitt vinglas beror på att jag har tunn tandemalj. Då skonar man den genom att dricka sura drycker med sugrör och vin är surt, liksom kolsyrat vatten.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Torskrygg är verkligen gott. Ibland rimmar vi den innan vi steker den i panna eller ugn. Vi kokar den inte så ofta. Smart med sugröret!

Svar: Min tandläkare säger att både i USA o i Norge så dricks stora mängder Coca cola, en dryck som fräter på tänderna. Men i USA är tandskadorna mycket mindre vilket beror på att man dricker med sugrör. Intressanta fakta!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback