Idag blev det en variant på rådjursrygg

Roligt att variera gamla recept lite. Vi brukar göra rådjursrygg, genom att  klä över hela ryggen med ben o allt och sätta in i ugnen. Men nu fick jag för mig att göra en variant på det med dagens vildsvinssadel. Så här blev det
 
Rensade upp vildsvinssadeln, tog bort skrovet, skar rent kotlettraderna noga, lade i marinad ett par timmar. Den blev i hopplock av rödviner som blivit över och så glögg (!).
 
Tog upp köttet, torkade torrt 
Skårade köttet grunt, kryddade ordentligt med salt, peppar, örtkryddor.  
 
 
 Stack ner lök i skårorna, pressade vitlök över, lade på morotsstrimlor, 
 
 .... och kantareller
 
 ...och baconskivor. Hällde på vin och fond
 
 In i ugnen 170 grader 1,5 timmar.  Nu är det klart. Jag ska ta bort baconskivorna, skära i bitar och lägga över köttet vid servering. Resten i formen blir mixat och gjort sås av. Den brukar bli god, men tappar kanske lite nu när skrovet inte är med.
 
Men vi har alltså inte ätit än så jag vet inte hur det blir. Vi ska testa på goda vänner i kväll. Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback