Gourmetmat och trevligt sällskap igår!

Så blev det igår lördag. Vi hade inget planerat egentligen för kvällen, mer än att försöka slippa  Mellon. Men sen  fick vi plötsligt inbjudan till  mat med ett trevligt gäng. 
Och här är det verkligen två experter som lagat mat. Det värsta är att jag inte kommer ihåg alla finesser. I botten här på förrätten är det i alla fall en skiva rökt älgkött. På det bröd med chevréost  ett par skivor och så rådjursfilé. Alla som hanterat rådjurskött vet hur exklusivt det är att få den där pyttelilla rådjursfilén på tallriken.
 
Och här är varmrätten med potatisgratäng och älgkött. Önskar jag kunde beskriva hur köttet och den här urläckra såsen var  gjord men jag kommer inte ihåg mer än att det var calvados med. Himla gott var den i alla fall.
 
Och nu har vi lärt oss att detta är ett gott vin till vilt och till hare ska man absolut välja det. Bra att komma ihåg, för framöver ska det bli en kollektivt tillagad hargryta. Den ska fixas gemensamt av några gubbar och vi damer ska bli bjudna. En annan lärdom att lägga på minnet för kvällen var att hel valnöt matchar matlagning av vilt som kan ha lite speciell smak så som vildsvin och hare.
 
Oj, vilken trevlig  kväll det blev! 
 
 I det här huset finns en del vackra och speciella saker, bl.a. den här lampan
 
 
 
 Vore roligt att få veta ursprunget till den här stolen.  

Kommentarer
Postat av: Znogge

Gott och trevligt alltså!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback